Universal Studios i Florida

Har du besökt Walt Disney World så återstår ännu en gigantisk nöjespark i Orlando – området att gå igenom: Universal Studios. Nöjesparken riktar sig framförallt till äldre barn och vuxna. H är bjuds du på fantastiska föreställningar och åkturer. Parken för Hollywoods storslagenhet till Florida. Universal Studios försöker att sammanväva nostalgisk filmhistoria med moderna specialeffekter, och man har verkligen lyckats.
Till de åkturer du inte får missa hör Back to the Future Ride som är en hårresande tripp bakåt i tiden. Missa heller inte Terminator 2 där du kastas in i Arnold Schwarzneggers actionfyllda värld genom en interaktiv 4D – upplevelse. Andra upplevelser som får ditt hjärta att vilja hoppa ur kroppen är Revenge of the Mumie och Jaws. Vill man uppleva de kolossala krafterna som en tornado besitter så kan man prova Twister;
Intill Universal Studios ligger den Universals andra nöjespark, Island of Adventures, som också har åkturer i världsklass samt två av världens absolut bästa berg- och dalbanor. Många teman och upplevelser i den här delen av parken är uppbyggda av filmkaraktärer såsom Hulken, Spindelmannen och Hacke Hackspett.
Prova den fantastiska The Amazing Adventurs of Spiderman som går att jämställa med LSD – tripp för hela familjen. Du far runt bland Manhattans skyskrapor samtidigt som du jagas av den outtröttlige spindelmannen. Prova även den våghalsiga Hulk Coaster och den friska Storm Force.
Du kan också besöka Jurassic Park som är tematiserat efter Steven Spielbergs film. Du möter här dinosaurier som är så pass autentiska att du kommer att tro att de är på riktigt!
Om du behöver hämta andan efter alla hisnande upplevelser så kan du gå till City Walk; här ligger massa restauranger, caféer och affärer. På nätterna omvandlas många av restaurangerna till nattklubbar. Ofta uppträder artister live och stämning är hög på kvällar och nätter. Många av caféerna är uppbyggda kring olika teman, till exempel finns The Motown Café där legendariska soulband som The Temptations och The Supremes återskapas med snarlika kopior av bandmedlemmarna. Det finns också reagge band som uppträder kring en rekonstruktion av sångaren Bob Marleys hem. Här finns också en sofistikerad jazzklubb, en dansklubb, teater och mycket annat roligt. Universal Studios och Island of Adventures öppnar alltid vid klockan 9 på morgonen och stänger som tidigast klockan 18. Under sommaren är det öppet längre.

Tänk på att detta är en nöjespark som lämpar sig mindre bra för barn; utbudet vänder sig huvudsakligen till ungdomar och vuxna. Vill du veta mer om Universal Studios så besök hemsidan www.universalstudios.com