Turistfakta Florida

För dig som turist finns fantastiskt mycket möjligheter i Florida. Du kommer till ett soldränkt, underbart klimat och här finns en uppsjö med sevärdheter. Besök någon av de fantastiska nöjesparkerna Magic Kingdom, Sea World eller Universal Studios. Shoppa i Miami eller Orlando. Spela golf eller tennis på fantastiska banor. Sola och bada på underbara stränder eller gå långa härliga strandpromenader Ägna dig åt spännande djuphavsfiske och dra upp en haj på kroken eller besök det fantastiska naturområdet Everglades i söder. Möjligheterna är i det närmaste obegränsade. Vissa saker är dock bra att känna till innan man reser och vi presenterar därför lite grundläggande turistfakta om Florida nedan:

Namn: Florida
Delstat: Florida
Nationaldag 4 :e juli
Valuta: Amerikanska dollar (USD)
Visum: det är ej nödvändigt med visum såvida du har ett maskinläsbart pass. Har du ett gammalt pass så måste du även ha visum. Likaså om du skall stanna längre i Florida än 90 dagar.
Vaccin: inget vaccin behövs.
Volt: 120 Volt/60 Hertz
Riksnummer: 306
Vatten: Vattnet är drickbart, men har ofta smak av klor.
Tid: Sex timmar efter svensk tid.
Flygtid: Mellan 8 –10 timmar, ofta sker mellanlandning i New York, Washington DC, Newark eller Chicago för anslutande flyg mot Miami eller Orlando.
Solskyddsfaktor: Tänk på att solen är mycket stark i Florida, även vintertid. Andvänd en solskyddsfaktor med högt nummer 40 –45.
Försäkringar: Det är dumt att reda till Florida utan försäkring. Det kan bli mycket kostsamt för dig. Kolla upp vad din hemförsäkring täcker ifråga om sjukvård och olyckor i USA. Sjukvården i Florida är mycket god, men kostsam. De flesta hotell har tillgång till läkare dygnet runt.
Dricks: systemet med dricks är mycket utbrett i Florida, åker du taxi förväntas du att lämna åtminstone 10 –15% i dricks till chauffören. Äter du på restaurang så lämna 15 – 20% i dricks eftersom de som arbetar där till stor del är beroende av dricksen för att få en anständig lön.

Betalkort: Mastercard och Visa fungerar i stort sett överallt. American Express fungerar oftast för det mesta, men undantag kan finnas.
Hyra bil: det finns många biluthyrningsfirmor i Florida. Kolla alltid upp innan du hyr bil vad din försäkring täcker. Tänk också på att lämna tillbaka bilen med lika mycket bensin som det var när du hyrde den, annars kommer du att bli debiterad av biluthyrningsfirman. Tänk också på att det är stränga straff i Florida för rattfylleri, hastighetsöverträdelse och vållande till olyckor. Du kan få fängelse eller tvingas betala mycket dryga bötesbelopp, så kör ordentligt!