Tennis i Florida

Tennis är så nära Florida kommer en nationalsport. Det är ingen tillfällighet att stjärnor som Jennifer Capriati och Jim Courier har sina rötter här. Var du än befinner dig i Florida så har du inte långt till en tennisbana. Det finns över 7000 banor. Många hotell har egna tennisbanor med tillhörande tennisinstruktörer som erbjuder lektioner. Många städer har tennisbanor, ofta belägna i en park, där man kan spela gratis eller för några dollar.
En av världens största tennisturneringar, Key Biscayne, spelas i mars varje år i Miami. Turneringen rankas precis under de fyra stora grand slam turneringarna och attraherar tennisvärldens absoluta elit.
På Floridas västkust, i Brandenton, ligger också Nick Bolliteris berömda tennis – akademi. Här har stjärnor som Pete Sampras, Andre Aggassi och systrarna Serena och Venus Williams. startat sina karriärer. Även om du inte är fullt så talangfull så kan du få träning på akademin. Akademin erbjuder tenniskurser på heltid, men har även endags – träning och veckoträning på programmet. En vecka på akademin kostar runt 1000 dollar, så vill du bli riktigt vass i tennis kan det vara väl investerade pengar.
En annan fin Tennis-Camp i Florida är Ponte Vedra, som ligger i närheten av staden Jacksonville. Som gäst kan du spela hur mycket tennis du vill här för 20 dollar om dagen. Ponte Vedra erbjuder självfallet även tenniskurser från nybörjar- till avancerad nivå.

Det dominerade underlaget i Florida är grus, men den finns även en del Hardcourts – banor samt en och annan gräsbana.