Tallahassee i Florida

Tallahassee ligger i norra Florida, nästan vid Mexikanska Golfen och nära grannstaten Alambama. Det handlar alltså om djupaste södern. Staden grundlades i början på 1800 –talet och namnet Tallahasse kommer ifrån indianerna och det betyder ”gammal stad”. Det kanske är lite missvisande eftersom staden ju inte alls är så gammal. Tallahassee är Floridas huvudstad och är ett viktigt område för administration, handel och jordbruk.
För turister bjuder Tallahassee kanske inte på såsär jättemycket. Staden är dock en bra början om du har tänkt bila dig ned över Florida och kommer ifrån norr. Omgivningarna är delvis vackra och du finner den där speciella södern – känslan här. Övernatta på ett motell eller gå in på en bar och slå dig i slang med de lokala invånare. Tallahassee är också en universitetsstad vilket gör att det bor många yngre människor här. Det finns ganska gott om pubbar, men lite sämre med nattklubbar. I staden finns också ett väl utvecklat musikliv som kan vara intressant att fördjupa sig lite i. Speciellt för den som gillar att gå på små alternativa rockklubbar och se okända band spela live. Det mest kända bandet från Tallahassee heter The Mountain Goats och de är lite av profeter i den egna hemstaden.
Eftersom det finns många college- studenter i Tallahassee så finns det också gott om caféer som framförallt har ett bra utbud av vegetariska smörgåsar. Prova gärna Riverside Café eller Trail Break Café. Det finns också ganska gott om restauranger. Till övervägande del bjuds grillat kött och fisk – och skaldjur på menyerna.
Tallahassee har också en årlig jazz – och bluesfestival som går av stapeln i mars.
Vill du shoppa så är kanske inte Tallahassee den främsta staden i Florida. Men här finns en del konst, böcker och hantverk som man kan handla.

För den som är intresserad av gamla bilar så finns ett fint museum med antika bilar i staden. Det finns också ett stadsmuseum med fakta och dokumentation om stadens framväxt.
Sommartid är vädret mycket varmt i Tallahasse, temperaturer över 30 grader är mycket vanliga. Vintrarna är det dock betydligt svalare och risken för de orkaner som brukar drabba Florida är inte överhängande här.
Tallahasse bjuder på en smakfull blandning av modernt och gammalt. Vill du veta mer om Tallahassee så kan du besöka stadens officiella turistsida: www.visittallahassee.com