Sportfiske i Florida

Florida är något av sportfiskarens paradis. Landskapet är genomkorsat av en mängd sjöar, floder och kanaler; de flesta är mycket fiskrika. Sportfiskaren kan välja bland mer än 7700 insjöar samt 2173 kustlinje.
För många Floridabor är fisket en livsstil och tusentals turister tar sig varje år till Florida för att ta del avv det fantastiska fisket.
Djuphavsfiske och storviltsfiske är mycket populärt i Florida och det finns en mängs olika dagspaket och fisketurer att välja bland. Bland de arter som du fånga finns haj, barracuda, havsabborre, svärdsfisk och många andra spännande arter. Du kan hyra en båt och utrustning vid marinerna längs kusten, en kunnig kapten medföljer ombord. Du kan också fiska från land genom att stå på pirer eller bryggor. Vill du försöka fånga de lite vildare artare som haj och kungsfisk krävs dock att du tar dig ut på lite djupare vatten, och då är det båt som gäller. Att åka ut med hyrd båt under en kapten kan kosta en slant; uppemot 60 –70 dollar. Det blir dock billigare om ni är några stycken som åker ut och därmed delar på priset.

Bland de arter man kan fiska finns haj, barracuda, makrill, havsabborre och många fler. Det främsta saltvattensfisket hittar du längs sydöstkusten och Florida Keys. Möjligheter att fånga fisk dock längs hela kusten. Förstklassigt sötvattensfiske finner du i sjön Lake Okeechobee som ligger i i västra utkanten av Palm Bech County. Sjön har en yta 181 303 hektar och är den fjärde största insjön i USA.

Sjön är mycket grund och är ingenstans djupare än 5 meter. Lake Okeechobee har ett mycket näringsrikt vatten som bäddar för att tillgången på fisk är ovanligt god. Du kan hyra en liten vid Pahokke eller Belle Glade som är smäbåtshamnar som ligger på sjöns västra sida. Framförallt är Lake Okeechobee välkänd dess stim av storvuxna abborrar.

Även området runt St Johns River är ett mycket fint fiskeområde. Även i kanalerna finns mycket fisk och det är för det mesta tillåtet att fiska i kanaler och parker.
För saltvattensfiske behövs inget fiskekort i Florida och du kan fiska året om. För sötvattensfiske krävs däremot fiskekort. Priserna för sötvattensfiske är låga: för 10 dagars fiske betalar du ungefär 15 dollar och då får du fiska hur mycket du vill under den perioden.