Sea World i Florida

Sea World bjuder på fantastisk familjeunderhållning. Parken är världens största marina park och här kan du rida på delfiner, se en skräckinjagande späckhuggarshow och ta en simulerad flygtur över polarområdena!
Parken har ett flertal sevärd attraktioner. De humoristiska showerna i Key West Dolphin och Sealion & Otter Stadium är mycket imponerande. Delfinerna gör imponerande konster, ledda av sina tränare som tillhör världens främsta inom området. Här finns också en konstuerad regnskog som man kan gå in i. Bland träden bor många exotiska fåglar.
I Wild Artic flyger du högt ovan molnen och når sedan nordpolen där du kan titta ner på isbjörnar och valrossar. Vill du ta dig till det mytologiska Atlantis så går det bra: Journey to Atlantis är uppbygg kring en vattenrutschbana som har ett par lodrätta fall från 20 meters höjd. Man har skickligt andvänt sig av specialeffekter, laserljus och holigrafiska illustrationer för att åstadkomma en realistisk framställning av den mytomspunna ön Atlantis.

Terrors of Deep är också riktigt häftig med världens största samling av farliga och giftiga havsdjur. Du går in i ett plexiglasrör där du omges av stora hajar på tre sidor!
Lika nervkittlande är Shark Encounter; här simmar hajar, barracudor och späckhuggare omkring rakt framför ögonen på dig. Bara det tunna plexiglaset räddar dig från att inte bli hajmat!
De flesta barn älskar Sea World och alla djur som finns här. De kan lätt sysselsätta sig en hel dag här. Det finns också en utmärkt lekplats för barn i form av Shamu´s Happy Harbour; en fyra våningar hög klätterställning tillhör barnens favoriter.
Stämningen på Sea World är inte lika stressig som den kan vara på Walt Disney World och Universal Studios. Det är vänligt och avspänt och ett sant nöje för hela familjen.
Inträdet på Sea World kostar 52 dollar för vuxna och 43 dollar för barn. Vill du veta mer om Sea World så kan du besöka nöjesparkens officiella hemsida: www.seaworld.com