Sarasota i Florida

Sarasota ligger på Floridas västkust ett tiotal mil söder om Tampa. Staden har ungefär 55 000 invånare. Staden växte fram under slutet av 1700 – talet och är därmed en av Floridas äldsta städer. Under början på 1900-talet skedd en snabb expansion i staden och många lyxiga byggnader uppfördes. De flesta står kvar än idag och utgör tillsammans med museer, opera och konstgallerier det kulturella Sarasota.
Du bör inte missa John and Mable Ringling Museum of Art som har äldre europeisk konst likväl som modern amerikansk. Gillar du opera så besök Sarasota Operahouse där kända operor uppförs i bra klass. I staden har också en symfoniorkester sitt säte: Florida West Coast Symphony Orchestra ger då och då konserter på operahuset eller i Van Wentzel Concerthall, som är en mäktig konserthall. Det finns också ett par mindre teatrar som man kan besöka I staden kan man också ägna sig åt shopping – det finns gott om mindre butiker och det finns också ett par köpcentrum. Prisnivån är dock förhållande vis hög i Sarasota. Vill du gå ut och äta dricka gott så ligger tonvikten på Sarasotas restauranger på skaldjur och fisk, detta är ganska naturligt eftersom Sarasota är en kuststad. Man hämtar dessutom mycket inspiration från de franska och spanska köken.

Sarasota har också en av de absolut finaste stränderna i hela Florida. Stranden är över 5 mil lång och sanden är vit och finkornig. Du kan bada nästan hela året; i januari som är den kallaste månaden , är medeltemperaturen i vattnet 26 grader. I juli och augusti överstiger den 25 grader. Vill du inte bada så kan du spela beachvolleyboll, dyka eller hyra en jet –ski. Valmöjligheterna är många.

Runt staden finns det också gott om golfbanor. Ett par är avsedda endast för klubbmedlemmar, men på de flesta får alla spela.

Befinner du dig i Tampa så ska du absolut inte glömma bort att göra en avstickare till Sarasota i söder. Staden är inte jättestor, men den bjuder på ett rikt kulturliv, fina restauranger och en underbar strand. Att du dessutom slipper trängas i Sarasota gör naturligvis inte saken sämre!