Penascola i Florida

Redan år 1559 försökte spanjoren Don Tristan de Luna och hans män att slå sig ned här. Det dröjde dock ett par århundraden innan spanjorerna slog sig ned i Penscola – området. Därefter övergick Penascola – området i fransk, engelsk och amerikansk ägo ( i tur och ordning). Idag är staden en mix av spanskt påbrå och gammaldags södern- charm. Ofta sägs Penscola vara den bortglömda staden i Florida; det stämmer på sätt vis eftersom det inte strömmar några horder av turister hit, och kommersialiseringen har inte drivits alls lika långt som längre söderut.
Staden har ett stolt förflutet som man bland annat kan se i Sevilladistriktet, där finns många hus som är bevarade från 1800 –talet. En del av dessa är nu små butiker, restauranger och gallerier. Stadsdelen är också vär d för den stora festivalen ”Fiesta of Five Flags” som är årligen återkommande i maj. Man firar minnet av stadens historia, genom att hissa de flaggor under vilket staden Penascola har lytt: den spannska, den franska, den engelska, sydstaterna samt slutligen den amerikanska.

Runt Penascola finns det stränder som absolut kan mäta sig med de som ligger längre söderut. Dessutom är kusten här mycket mindre exploaterad än i Miami och Daytona. Så vill du bada och sola tämligen ostörd så är Penascolas kust oöverträffad i Florida.
I Penasola kan man roa sig med att gå på museum, besöka gamla fort och slagfält från amerikanska inbördeskriget, gå på greyhoundracing och mycket mera. Många glömmer att bort attt staden med sina 350 000 invånare är förhållandevis stor.

Några av de många museum som är speciellt besöksvärda är the Civil War Soldiers Museeum, ett måste för den som intresserar sig för militärhistoria och det amerikanska inbördeskriget. TT Wentworths Museum som ligger i det Penascolas gamla stadshus har allehanda kuriositeter från hela världen; från gamla Coca Cola – flaskor till hopkrympta mänskiga huvuden. Ett intressant, och minst sagt udda, museum.
En del av USA:s marinflyg är baserat i Penascola och här finns baserna Eglin och Tydal. Här finns också US Air Force Armament Museum som intresserar den som gillar flyg och vapen, såsom missiler och luftburna robotar. Utanför själva museumet finns små shoppar där man kan handla souvenirer och annat.
Om Penascola saknar något så är det kanske ett vilt nattliv. I takt med att staden växer så har också nöjeslivet tilltaget. En del fester tilldrar sig på stranden och Penscolas gamla stadskärna finns litet klubbar och barer. Penascola är en outforskad pärla nordöstra Florida; du kommer inte att ångra dig om du spenderar ett par dagar här!