Miami i Florida

Miami ligger i sydöstra Florida och har 670 000 invånare. I storstadsområdet Miami bor det uppemot 2 miljoner människor. Många människor i Miami har spanskt ursprung eller är kubaner, vilket sätter en speciell prägel på staden. Speciellt i kvarteret Little Havanna är den kubanska kulturen påtaglig. Kvarteret bjuder på mycket kubansk mat såsom bönor, ris och kyckling. På gatorna är det livligt och uppsluppet med gatumusikanter och en ganska omfattande torghandel.
Little Havanna har en årligen återkommande karneval i mars och denna bör du inte missa om du befinner dig i Miami vid den tidpunkten. Det dansas, sjungs och festas dagarna i ända under karnevalstiden!
Downtown Miami bjuder på en del bra shopping. I Bayside Marketplace ligger många mindre butiker och specialaffärer. Här kan du framförallt fynda märkeskläder billigt. Här finns också en småbåtshamn och det är livlig aktivitet på dagtid.

Miami är också flärd och glamour; mycket av den varan hittar man i Miami Beach som ligger i östra Miami vid Atlantkusten. Rent formellt är Miami Beach en egen stad, men den har sedan länge varit sammanväxt med Miami. Här finns det bästa nöjeslivet i Miami och de flottaste restaurangerna. Här ligger också en del fascinerande byggnader , speciellt i det så kallade Art Deco – distriktet. Det är värt att boka en guide för en rundvandring. I närheten ligger stranden som har medverkat till Miamis berömmelse och den är både lång och vacker. Perfekt om du vill snorkla, dyka eller kanske spela beachvolleyball. När du ägnar dig åt vattenaktiviteter, speciellt dykning, så bör du dock vara observant på de hajvarningar som ibland tfärdas här. Det är sällsynt att hajarna attackerar människor, men det har förekommit så det är alltid bra att var försiktig!
Bästa boendet i Miami hittar du längs Lincoln Road i söder. Här finns också en del för den kulturintresserade med museum, konst och vernissager. Gillar du teater så spelas utmärkt sådan på Playhouse som ligger i det fina kvarteret Cocunaut Grove. Här hittar du också små exklusiva botiquer.
I Miami finns mycket lyx och filmliknande miljöer under ett solsken som aldrig tycks upphöra. Staden är en bra plats för den som vill drömma sig bort från en grå och tråkig svensk miljö – om än bara för några dagar!

Karta över Miami