Jacksonville


Jacksonville en stad i Florida som är känd för att erbjuda mycket inom idrott och kultur.
Jacksonville är en stad i nordöstra Florida med en befolkning på ungefär 800 000 invånare. Staden ligger nära Atlantkusten och 28 mil ifrån huvudstaden Tallahassee. I staden dominerar idrott och kultur. Staden bjuder också på många häftiga events.
En av de mer populära händelserna i Jacksonville är Gate River Run som är ett gatulopp som varje år lockar över 13000 åskådare. Runt loppet pågår andra arrangemang och festligheter. Loppet äger rum varje år i mars.
Vad beträffar musikfestivaler så hålls varje år en musikfestival i mars. Men mer berömd är Jacksonville för den ärliga jazzfestivalen – The Jacksonville Jazz Festival – som äger rum i mars. Festivalen är den näst största jazzfestivalen i landet. Det finns också en utomhusfestival för blues som hålls samma månad. Staden har också en årlig filmfestival som äger rum i maj. Tonvikten ligger på dokumentärer och alternativ film. Kända personer som har besökt filmfestivalen genom åren är skådespelaren Bill Murray och författaren Graham Greene.
Varje år firas USA:s nationaldag med ett enormt fyrverkeri i Jacksonville Beach.
Har du inte möjlighet att besöka Jacksonville under festivaltid så kan du istället gå till stadens nybyggda museum. Museumet är över 6000 kvadratmeter stort och har en imponerande samling av främst modernistisk konst.
Jacksonville är en stor idrottsstad och har ett lag som ligger i NFL – ligan i amerikansk fotboll, Jacksonville Jaguars. Övrig idrott som man kan utöva själv eller se på är basket, inlinehockey och tennis. Runt Jacksonville ligger dessutom ett par riktigt fina golfbanor Säsongen varar från september till februari och biljettpriserna varierar beroende på hur bra plats du vill ha. De billigast biljetterna ligger från 17 –18 dollar och uppåt.
Jacksonville har överraskande bra shopping, framförallt kan du fynda i staden då det ligger en hel del outlets här som säljer märkeskläder billigt. Antikviteter och vintage hittar du på Five Points och trendiga butiker finns det gott kvarteren San Marco och Avondale. Ett bra shoppingcentrum är också St. Johns Town Center som ligger i centrala Jacksonville.

Det finns gott om restauranger i Jacksonville. Ofta finns det fisk på menyn eftersom staden ligger så pass nära Atlanten. Vill man roa sig i Jacksoville så är det oftast bra drag på stranden vid Jacksonville Beach. Det finns också en del barer, vissa av dem ligger längs kusten och erbjuder en fin utsikt över Atlanten. I innerstaden hittar du Bay Street strip där det ligger flera nattklubbar. Stadens befolkning är ung och festsugen!