Shopping i Florida

I Florida finns goda shoppingmöjligheter. Rent prismässigt är delstaten dock kanske ingen direkt höjdare. Det finns dock en del som är billigare i Florida än i Sverige: kameror, datorer och dataprogram, skivor och böcker. Kläder och skor kan vara billigare vad beträffar märkeskläder och idrottskläder.
Dessutom är sånt som sprit, cigaretter och kosmetika billigare i Florida eftersom de inte beskattas extra som i Sverige.
Tänk dock på att nästa alla priser är nettobelopp. Sex procent skatt (sales tax) tillkommer i kassan.
Outlet-shopping är stort i Florida. Det är ett antal köpcenter där ett stort antal fabriksbutiker samlas under ett och samma tak. Där säljs ofta kända märken till ett förmånligt pris. Du hittar ett stort outlet – center i Fort Lauderdale med över 300 butiker, Sawgrass Mills Factory Outlet Mall. Även Belz Factory Outlet Mall i Orlando är gigantiskt. Här köper du främst designkläder av Dior, Anne Klein och många fler till ett lågt pris. Missa heller inte Bayside Market Place i Miami som är ett stort shopping – och nöjescenter med nästan 200 olika affärer.
Är man på jakt efter någonting som man kan ha som minne av Florida-resan så är indianskt hantverk en given möjlighet. I Guldkusten och Fort Myers finns också stor sortering av vackra snäckor. När du köper med dig souvenirer hem så är det viktigt att vara uppmärksam på att de är ”äkta”. Det finns mycket varor i omlopp som vid anblick ser ut som antikviteter och hantverk, men som kan vara massproducerat i Taiwan eller andra billiga länder. Kolla därför noga på den souvenir du har tänkt att köpa med dig hem.

Kom ihåg att det finns enormt mycket rabattkuponger i Florida, och att man i stort sett ka nfå rabatt på allting. I tidningar och broschyrer finns dessa kuponger som ger rabatt på motell, restauranger, temaparker och övernattningar.

Så shopping finns i överflöd i Floirda, allt är dock inte värt att lägga pengar på så att vara kritisk och försiktig kan löna sig!