Golf i Florida

Med över 1300 banor så är Florida den delstat i USA som har flest golfbanor. Förutsättningarna för golf i Florida är perfekta under större delen av året. Under sommaren kan dock regn och orkaner störa spelet, men det är tämligen ovanligt.
Normalt får gäster tillträde till de flesta banorna. Turneringar pågår dock året om så om man vill ha plats på en speciell bana så får man kontakta sin researrangör. Green fees varierar från 20 dollar upp till 70 dollar för de mer exklusiva banorna.

Många av banorna ligger runt de luxuösa turistanläggningar. Till exempel Innisbrook Hilton vid Tarpon Springs. Till USA:s absolut främsta golfanläggningar hör Boca Raton Resort and Club, de vill dock till att akta sig för här eftersom en del alligatorer bor i golfbanornas vatten. Detta är ingen myt, så läs varningsskyltarna noga!
De flesta banorna hittar du på östkusten och kring städerna Orlando, Miami och Daytona Beach. Mest plats på banorna finns det under maj .- oktober. Då kan du välja din tee – time och spela i din egen takt utan att behöva känna dig stressad. Under den tiden arrangeras också många privata golf-kurser för den som önska vidareutveckla sin golf.
Dessa banor kan vi rekommendera i Orlando –området: Falcon´s Fire Golf Club en par 72 håls bana som ligger bara några kilometer öster om Walt Disney World. En annan fin bana är Dubdread Golf Course; banan designades redan 1923 och är full av svårbemästrade bunkrar. Här har golflegender som Sam Snead, Ben Hogan och Claude Harmon sänkt sina puttar. En annan fantastisk bana är Golden Bear Club – Keene´s Point. Under flera år har det ryktats att banan ska gå över i privat ägo så om du vill känna av den speciella atmosfären här så bör du skynda dig.
Även Orange Country National Golf Center är värd ett besök. Banan är mycket spännande till sin karaktär med böljande kullar och utmanande par 3 – hål Här får du speciellt bra träning på chippar och puttar!

Besöker du Walt Disney World så har de sex egna golfbanor! En av dem, Oak Trail, är avsedd för juniorer och nybörjare. De andra fem banorna är 72 –pars banor och åtnjuter hög ranking i den ansedda golftidningen Golf Digest. De har alla lite olika karaktärer. Palm har mycket vatten, Magnolia har mycket bunkrar och sand, Eagle Pines har högt och strävt gräs, Osprey Ridge har stora, svagt lutande greener och Lake Buena Vista har smala fairways. För mer information om dessa banor så kan man besöka www.golf.disneyworld.com