Fort Lauderdale i Florida

Fort Lauderdale är en stad i sydöstra Florida. Staden växte fram kring ett fort som den amerikanska armén andvände i kriget mot seminolerna (1835 –1842). Fram till 1920 – talet var staden bara en liten by med ett par hundra invånare. Från 1960 –talet tog stadens popularitet fart med ungdomar på spring break.
Staden kallas ibland för USA:s Venedig eftersom den är uppbyggd runt ett kanalsystem.
Fort Lauderdale är en av de mest liberala i hela USA och här finns otroligt mycket barer och nattklubbar. Därför har staden även fått smeknamnet ”Fort Liqourdale”! Här finns också fina stränder och tidigare vallfärdade collegeungdomarna hit på Spring break. Under de senaste åren har dock detta vilda festande avtagit eftersom myndigheterna har ingripit.
Trots att Fort Lauderdale är mest känt för sina stränder och klubbar så finns här även mycket för den kulturintresserade. Fort Lauderdale har exempelvis sydöstra USA:s största bibliotek: Stonewall Library and Archives. Det finns också flera museum som du kan besöka, exempelvis Museum of Discovery and Sceince. Museumet har interaktiva utställningar om rymden och du kan bland annat prova en simulerad tur till månen! Är du konstintresserad så rekommenderar vi ett besök på Musuem of Art, som har USA:s finaste samling verk ifrån CoBrA – gruppen, en avantgardistisk och inflytelserik europeisk konstgrupp som var verksamma på 1950 –talet.
Vad beträffar shopping så bjuder Fort Lauderdale på den palmkantade fem kilometer långa Las Olas Boulevard. Här ligger dyra affärer där du hitta det mesta. Dessutom kan du titta på alla lyxbostäder som ligger längs boulevarden.
Billigare shopping finner du på Sawgrass Mills, ett av världens största varuhus för billiga varor. Varuhuset rymmer över 300 olika affärer. Förutom shopping, stranden och nöjeslivet så är Fort Lauderdale även en stad där man promenera i vackra parker såsom den pastorala idyllen Hugh Taylor Birch State Park. En enastående park på 73 hektar, full med promenadvänliga stigar och en blå lagun där man kan sitta och ha en trevlig picknick.
Rofylld natur, mitt i det urbana, finns även kring Bonnet House som är en 1920-tals herrgård. Huset har öppet för allmänheten och man ger även guidade turer.
Fort Lauderdale är en mycket spännande stad med ett brett utbud av kultur och nöjen.