Daytona i Florida

Daytona Beach är känt för motoreven i form av Daytona 500 och Racing 24. Men även känt för springbreak och en mängd festsugna ungdomar.
Daytona Beach ligger i östra Florida och har ungefär 65 000 invånare. Staden är mest känd för motorsport, stränder och festande. Det är en bild som ganska väl överensstämmer med det verkliga Daytona Beach. Stranden är både bred och badvänlig. Ofta anordnas streetrace med bilar och motorcyklar direkt på stranden (inom markerade områden) och här är råder alltid aktivitet när vädret tillåter. Staden är värd för många bil – och motorevent, så gillar du snabba och vräkiga bilar så har du kommit rätt. Speed Weeks pågår de första veckorna i februari. Två klassiska racinglopp går av stapeln: Racing 24 Hour och Daytona 500. Under den här tiden kommer en halv miljon besökare till Daytona Beach och det råder rena karnevalsstämningen!
Varje år i mars invaderas Daytona Beach av en mängd festsugna ungdomar som åker på så kallat Spring Break.
Ungdomarna håller mestadels till på Daytonas stränder där det festats i stort sett dygnet om. De här festerna har upprört många amerikaner och gett Daytona ett lite skamfilat rykte så under de senaste åren har myndigheterna ansträngts sig för att öka kontrollen över ungdomarnas festande. Det går inte rikigt lika vilt till som det gjorde för antal år sedan.

Daytona Beach har ett par större shoppingcenter och det finns också lite second hand – shoppar med antikviteter. Fördelen med att shoppa i Daytona Beach är att det är ganska lugnt och behagligt, trots att det kan vara en del turister under semestersäsongen.

Till Daytona Beach äker man dock främst för den fantastiska strandens skull! Du kan ägna dig åt vattenaktiviteter som att snorkla eller windsurfa. Det finns gott om hotell längs Daytonas stränder och hotellen erbjuder en del aktiviteter för hela familjen. Det är ett led i att göra Daytona Beach till en mer barnfamiljvänlig stad.


Karta över Daytona Beach