Busch Gardens

Norr om Tampas centrum hittar du nöjesparken Busch Gardens Denna attraktion står folket bakom det välkända ölmärket Budweiser bakom; de har transformerat området omkring den forna fabriken till ett Afrika i minatyr. Här finns vilda djur, aptämjare och ormtjusare. Man har satsat stora summor pengar på att kunna konkurrera med Orlando-områdets Walt Disney World, Universal Studios och Sea World. Man ser också ut att ha lyckats: fler och fler turister uppmärksammar idag Tampa och Busch Gardens.
Parken ät uppbyggd kring olika teman i Afrika såsom Egypten, Nairobi, Marocko och Timbuktu.
Du kan utforska Tutankhamons grav, hieroglyfiska målningar och mycket andra Afrika –inspirerade ting. Missa heller inte Montu, som är världens största berg – och dalbana med en banögla på 31 meter och en g- kraft på 3.85. Andra teman som inte får missas är Sergenti Plan som är en enorm area med afrikanska djur. Du kan åka på ett litet safari och beskåda de vilda djuren på närhåll. Upplev också det häftiga Stanleyville, där du åker med en liten träbåt över vilda, brusande vattenfall. Det är ingenting för den vekhjärtade eller för små barn.
Congo huserar den fruktade berg – och dalbanan Kumba. Det finns också ett åkdon som är konstruerat som en gigantisk pytonorm. Du kan också ta en tur på den översvallande Kongo – floden; räkna dock inte med att komma torr härifrån. Vid den ödsliga ökenstaden Timbuktu kan du ta en åktur med en skorpion som gör en 360 graders loop i luften. Här finns också Festhaus som är ett blockhus i de ogästvänliga omgivningarna. Varje år hålls en riktig oktoberfest för att hedra minnet av de modiga upptäcktsresande européerna som kom till denna trakt.
Parken utökas ständig t och är idag 140 hektar stor. Här finns nu omkring 300 vilda djur. Parken har öppet dagligen och öppettiderna utökas under sommaren och loven. Notera att många av åkturen, inklusive den populära Kumba, kräver att den som åker är minst 130 meter lång.
Det är lagom att avsätta en dag för Busch Gardens. Köerna här är kortare än i Walt Disney World och Universal Studios.